Οι σημαντικοί παίκτες αναπτύσσουν διαφορετικές στρατηγικές, καθώς το BTC παγιώνει μία θέση πολύ κάτω από το υψηλό των $58.400.

Μετά από μια βίαιη ανατροπή τιμών την περασμένη εβδομάδα, που είδε το Bitcoin να υποχωρεί από το υψηλό όλων των εποχών, οι traders και οι αναλυτές βλέπουν τώρα σημαντικούς παίκτες και επενδυτές να κάνουν εκτιμήσεις για την επόμενη κίνηση του BTC. Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις είναι αναμφισβήτητα ανάμεικτες.

Τα δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης on-chain στοιχείων Glassnode, υποδεικνύουν ότι ο αριθμός των φαλαινών του Bitcoin – όρος για τα πορτοφόλια που κατέχουν μεταξύ 1.000 και 10.000 BTC – έχει αντιστρέψει, προσωρινά τουλάχιστον, την προηγούμενη ισχυρή ανοδική τάση που ακολουθούσε από τον Απρίλιο του 2020, ένα φαινόμενο που η Glassnode ονόμασε ως πιθανό «τέλος της εποχής αναπαραγωγής των φαλαινών».

Στο blog της Glassnode σημειώνεται ότι, ωστόσο, ένα «σημαντικό μέρος» της πτώσης μπορεί να αποδοθεί στην αναδιάρθρωση των custodial πορτοφολιών.
Στην πραγματικότητα, εάν μέρος της μείωσης σχετίζεται με θεματοφύλακες που μεταφέρουν νομίσματα σε βαθιά αποθήκευση, υπάρχει πιθανότητα να είναι ένδειξη ότι περισσότερα BTC μεταβαίνουν στην ιδιοκτησία φαλαινών, ακόμη και αν ο φαινομενικός αριθμός νομισμάτων σε διευθύνσεις φαλαινών δείχνει το αντίθετο.
Επομένως, μάλλον είναι δύσκολο να αποδοθεί η πτώση στα πορτοφόλια των φαλαινών ως αιτία πωλήσεων εξ αιτίας πανικού κατά τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, οι εκροές από τους miners, ζωγραφίζουν εμφανώς μια πιο αισιόδοξη εικόνα.

Σε ένα Tweet την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Moskovski Capital, Lex Moskovski, σημείωσε ότι οι miners του Bitcoin – ένας συχνά αποδιοπομπαίος τράγος για την πτώση των τιμών και μπαμπούλας του cryptoTwitter – έχουν αρχίσει πραγματικά να συσσωρεύουν νομίσματα αντί να πουλάνε.

Lex Moskovski@mskvsk : Οι miners έχουν σταματήσει να πωλούν και άρχισαν να συσσωρεύουν #Bitcoin . Χθες ήταν η πρώτη μέρα, από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν η αλλαγή θέσης των miners έγινε θετική. Οι miners πωλούσαν τα bitcoin τους επί δύο μήνες. Αισιόδοξος.

Παρομοίως, φαίνεται ότι υπάρχουν καλά νέα σχετικά με τη συσσώρευση εκ μέρους των θεσμικών και εταιρικών επενδυτών. Ο Ki Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, σημείωσε ότι η ποσότητα των BTC στα πορτοφόλια των ανταλλακτηρίων συνεχίζει να μειώνεται , μία ένδειξη που πιστεύει ότι δείχνει τη συνεχιζόμενη ζήτηση εκ μέρους επιχειρήσεων και θεσμικών επενδυτών :

«Μια άλλη σημαντική εκροή από την Coinbase στα 48k. Οι θεσμικοί επενδυτές των ΗΠΑ εξακολουθούν να αγοράζουν $BTC. Νομίζω ότι ο κύριος λόγος αυτής της πτώσης, είναι το αβέβαιο και νευρικό μακροοικονομικό περιβάλλον, όπως η έκδοση του 10ετούς εντόκου γραμματίου του Δημοσίου και όχι οι καταθέσεις των φαλαινών, ούτε οι πωλήσεις των miners, ούτε και η έλλειψη θεσμικής ζήτησης. »

Ωστόσο, μερικές πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα νομικά πρόσωπα (Ταμεία, επιχειρήσεις κλπ) που προσεγγίζουν το Bitcoin, μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή όσο πιστευόταν αρχικά.
Επιπλέον, οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η «μανία» στη ζήτηση λιανικής δεν έχει αρχίσει καν, ένα σημάδι ότι η τελευταία υποχώρηση μπορεί να είναι μόνο προσωρινή και η επόμενη ώθηση προς τα πάνω να ξεκινά εκεί όπου θα ξεκινήσει πραγματικά το FOMO.

Κατά τη διάρκεια του 2017 και της μικρότερης bull market του 2019, το Bitcoin κατέγραφε μαζικές εξαγορές μεγέθους 5 έως 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Whalemap, οι εισροές σε μετρητά αυτής της τάξης, είναι φέτος μακριά από τις προηγούμενες κορυφώσεις τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τρέχουσα διόρθωση, πιθανότατα, θα είναι προσωρινή και ισοδύναμη με τις τυπικές διορθώσεις του BTC κατά τη διάρκεια ενός bull run.

«Προηγούμενες κορυφώσεις σημειώθηκαν όταν χιλιάδες συναλλαγές αξίας 5 έως 7 εκατομμυρίων δολαρίων, πλημμύριζαν το blockchain. Αληθινό FOMO», έγραψαν οι ερευνητές στις 25 Φεβρουαρίου. «Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τέτοιο FOMO για το BTC.»


Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.