Η κατάθεση της λίστας του Coinbase δείχνει μια αύξηση στα κέρδη εν μέσω της υπερτίμησης του bitcoin.

H Coinbase, η μεγαλύτερη Αμερικάνικη εταιρεία συναλλάγματος κρυπτονομισμάτων, προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά στη Nasdaq, με τα επίσημα αρχεία τους να γίνονται δημόσια την Πέμπτη, αποκαλύπτωντας πως είχε κέρδος τον περασμένο χρόνο καθώς εκτοξευόταν το bitcoin.

Η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. για μια τέτοια καταχώριση θα αποτελούσε μια σημαντική νίκη για τους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων, ανταγωνιζόμενοι την επικύρωση για έναν τομέα που αγωνίστηκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κυριότερων επενδυτών, των ρυθμιστικών αρχών και του κοινού.

Θα ανοίξει το δρόμο για την υψηλότερη λίστα μετοχών μιας εταιρείας η οποία επικεντρώνεται κυρίως στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων και θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως μια σιωπηρή ρυθμιστική έγκριση των επενδυτικών αγαθών που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα της.

Στην κατάθεσή της, η Coinbase τόνισε πως ότι δεν είχε λάβει έγκριση από ρυθμιστικές αρχές που θα της επέτρεπαν να ανταλλάσσει κρυπτονομίσματα που είχαν χαρακτηριστεί ως κινητές αξίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ το bitcoin θεωρείται εμπόρευμα από τους χρηματοοικονομικούς ρυθμιστές των ΗΠΑ, τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα δεν έχουν ακόμη ταξινομηθεί ως εμπορεύματα ή κινητές αξίες.

Τον Δεκέμβριο, η Coinbase διέκοψε τις συναλλαγές στην κρυπτογράφηση XRP, αφού η SEC κατηγόρησε την συσχετιζόμενη εταιρεία Ripple με τη διεξαγωγή μιας μη εγγεγραμμένης προσφοράς κινητών αξιών.

ΠΡΩΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Η τιμή του bitcoin, το μεγαλύτερο παγκόσμιο κρυπτονόμισμα, έφτασε πάνω από 300% στο τέλος του 2020, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, έφτασε στο ρεκόρ των 58.354 δολαρίων με κεφαλαιοποίηση αγοράς πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το Bitcoin κατέβηκε λίγο από τις πρόσφατες τιμές του αυτήν την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αγχώθηκαν από τις υψηλές εκτιμήσεις. Η κατάθεση παρέχει την πρώτη λεπτομερή ματιά στα οικονομικά της Coinbase από την ίδρυση της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο το 2012.

Δείχνει ότι το Coinbase το 2020 σημείωσε συνολικά έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 533,7 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Ανέφερε καθαρό εισόδημα 322,3 εκατομμυρίων δολαρίων, μεταβαλλόμενο από απώλεια 30,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο αρχείο, η Coinbase, η οποία εκτιμήθηκε πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων το 2018, δεν αποκάλυψε την ημερομηνία κατά την οποία σκοπεύει να εισαγάγει μετοχές στο Nasdaq. Επίσης, δεν αποκάλυψε την τιμή στην οποία η μετοχή της διαπραγματεύτηκε τώρα τελευταία σε ιδιωτικές αγορές. Αυτό θα χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς τιμολόγησης όταν δημοσιευτεί στη Nasdaq.

Η Coinbase αποφεύγει τον παραδοσιακό τρόπο της αρχικής δημόσιας προσφοράς όπου μια εταιρεία συγκεντρώνει χρήματα με την πώληση νέων μετοχών, επιλέγοντας αντ’ αυτού να δημοσιοποιήσει μια απευθείας λίστα όπου δεν πωλείται νέο απόθεμα και οι υπάρχοντες μέτοχοι μπορούν να πουλήσουν μετοχές.
Είναι από τις πιο γνωστές πλατφόρμες κρυπτογράφησης παγκοσμίως, με περισσότερους από 43 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, o πολυεθνικός ισπανικός όμιλος BBVA και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Citigroup Inc., Vikram Pandit, είναι μεταξύ αυτών που έχουν επενδύσει στο Coinbase.

Η Coinbase δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε υποβάλει εμπιστευτική αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για δημοσίευση. Το Reuters ανέφερε τον Ιούλιο ότι η Coinbase ξεκίνησε σχέδια για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο.


Πηγή: mikrometoxos.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.