«Είναι μία αγορά που υπήρξαν υπερβολικές αγορές και θα είναι πιθανόν ξανά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», δήλωσε αναλυτής της OANDA Europe

o ξέφρενο ράλι του bitcoin ανακόπηκε αυτή την εβδομάδα, εν μέσω ευρύτερης πτώσης των ριψοκίνδυνων assets. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 20%, τη μεγαλύτερη από το selloff που προκάλεσε ο κορονοϊός τον περασμένο Μάρτιο. Ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων του Bloomberg, Galaxy Crypto Index, ο οποίος παρακολουθεί το bitcoin, το ethereum και τρία άλλα κρυπτονομίσματα, σημείωνε απώλειες 23% την ίδια περίοδο.

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 46.672 δολάρια τα μεσάνυχτα χθες, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ενοποιημένα στοιχεία που συλλέγει το Bloomberg.

«Είναι μία αγορά που υπήρξαν υπερβολικές αγορές και θα είναι πιθανόν ξανά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», δήλωσε αναλυτής της OANDA Europe σε χθεσινό σημείωμά του.

Η δύσκολη περίοδος για το bitcoin σημειώνεται εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η αύξηση των αποδόσεων αντανακλά τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα κινηθούν ανοδικά και αναγκάζει τους επενδυτές να επαναξιολογήσουν τις θέσεις τους σε διάφορες κατηγορίες assets.

Ο δείκτης Nasdaq 100, που εστιάζει στις τεχνολογικές μετοχές, κατέγραψε αυτή την εβδομάδα τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο καθώς οι μετοχές εταιρειών, όπως της Tesla και της Peloton έκαναν βουτιά.


Πηγή: imerisia.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.