Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξάχθηκε από το Crypto.com, ο συνολικός αριθμός χρηστών κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η μελέτη, η οποία μέτρησε το μέγεθος της αγοράς κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας μετρήσεις onchain, ανάλυση έρευνας και εσωτερικά δεδομένα, κατέγραψε 106 εκατομμύρια χρήστες κρυπτονομισμάτων, τον Ιανουάριο του 2021.

Το ράλι του Ιανουαρίου του Βitcoin δημιούργησε ένα άλμα της τάξης του 15.7% σε αριθμό χρηστών παγκοσμίως

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, τα 106 εκατομμύρια χρήστες αντιπροσωπεύουν αύξηση 15,7% σε ένα μόνο μήνα. Τι τροφοδοτεί την ανάπτυξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων;

Σύμφωνα με την έρευνα του Crypto.com, είναι αποτέλεσμα της συγκυρίας που φέρνει αύξηση στην υιοθέτηση του bitcoin. Ο Eric Anziani, ο COO του Crypto.com, είπε στο Bitcoin.com σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας:

Η μελέτη μας βελτιώνεται σε σχέση με μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως, για να διαπιστώσει μια σαφή τάση αυξανόμενης απόκτησης και κατοχής κρυπτονομισμάτων. Καθώς περισσότερες εταιρείες και έμποροι υιοθετούν τα κρυπτονομίσματα ως περιουσιακό στοιχείο και μέσο πληρωμής, περιμένουμε το 2021 να είναι ένα έτος «σημαία» για τη μαζική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, φέρνοντάς μας πιο κοντά στο όραμά μας για το «κρυπτονομίσματα σε κάθε πορτοφόλι».

Το Bitcoin έσπασε το προηγούμενο υψηλό του όλων των εποχών, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η ανάπτυξη δεν δείχνει εμφανή σημάδια επιβράδυνσης, καθώς το αίσθημα της αγοράς για τα κρύπτο αυξάνεται θετικά, ειδικά καθώς οι JP Morgan και BNY Mellon θα αρχίσουν να προσφέρουν ψηφιακές μεθόδους πληρωμής.

Δεν συμπληρώσαμε ούτε δύο πλήρεις μήνες ακόμη μέσα στο έτος και οι επενδυτές συγκεντρώνουν 10-ψήφους νούμερα σε κατοχή bitcoin. Η Tesla αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin στις αρχές Φεβρουαρίου και ο επενδυτικός ιστότοπος Motley Fool ανακοίνωσε μια επένδυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις μια εβδομάδα αργότερα.


Πηγή: bitcoin.com

 

Το Bitcoin δεν είναι το μόνο στοιχείο που τροφοδοτεί τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα. Πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν επίσης. Η έρευνα του Crypto.com αποδίδει αυτήν την ταχεία άνοδο, στην ανάπτυξη της αγοράς της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi), στη δυνατότητα αγοράς, πώλησης και διακράτησης κρυπτονομισμάτων μέσω Paypal και η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές, προσελκύει νέους χρήστες καθημερινά στο χώρο.

Το Momentum της Defi μεγαλώνει

Η δυναμική της αγοράς της defi είναι σημαντική, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης για ethereum και άλλα altcoins όπως το BNB της Binance. Η συνολική κεφαλαιοποίηση των νομισμάτων που είναι κλειδωμένα σε defi, έχει αυξηθεί από 690 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα μέγεθος σημαντικό που ενθαρρύνει τους νέους επενδυτές να εισέλθουν στην αγορά.

Σύμφωνα με την έρευνα της Crypto.com:

  • Ο ρυθμός ανάπτυξης του ETH ήταν υψηλότερος από τον BTC τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Οι μοναδικοί χρήστες BTC αυξήθηκαν κατά 1,5% το Νοέμβριο σε σύγκριση με την αύξηση 2,8% του ETH.
  • Τον Δεκέμβριο, η μεταβολή του ETH (2,8%) ήταν σχεδόν διπλάσια από αυτή του BTC (1,2%).

Πόσο ακρίβεια έχουν όλοι αυτοί οι αριθμοί; Ενας αριθμός από 24 συνολικά ανταλλακτήρια συμπεριλήφθηκε στην έρευνα, ενώ παράλληλα, το Crypto.com έχει ανανεώσει και βελτιώσει τη μεθοδολογία της μελέτης του σε σχέση με την τελευταία του έκθεση, αν και παραδέχεται ότι αυτά τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να υπόκεινται σε ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις.


Πηγή: cryptohellenicbloc.com

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.