Στρατοδικείο επέβαλε ποινές κάθειρξης 12 και 9 ετών σε δύο πρώην ανακριτές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Οι αξιωματούχοι αυτοί εκβίαζαν τον πρώην διευθυντή του ομίλου που εκδίδει την εφημερίδα Isvestia απαιτώντας bitcoin αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να επανεξετάσουν μια υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν ως κατηγορούμενος.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης κατά ένα έτος υψηλώτερες από αυτές που τελικά επιβλήθηκαν, δηλαδή 13 και 10 ετών αντίστοιχα.

Καταδικασθέντες είναι οι πρώην ανακριτές Αλεξέι Καλμπόφ και Σεργκέι Μπελαούσοφ, ενώ θύμα του εκβιασμού ήταν ο πρώην διευθυντής του εκδοτικού ομίλου της Isvestia, Έραστ Γκαλούμοφ. Οι καταδικασθέντες ζητούσαν τα bitcoin ώστε να επανεξετάσουν μια υπόθεση στην οποία κατηγορείτο ο Γκαλούμοφ και να μεσολαβήσουν ώστε όποια ποινή του επιβληθεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το στρατοδικείο που εκδίκασε την υπόθεση, αποφάσισε να καθαιρέσει τους δύο πρώην ανακριτές της FSB από τους στρατιωτικούς τους βαθμούς.

Όπως αναφέρθηκε στην δίκη, οι δυο καταδικασθέντες απέσπασαν τελικά μόνο 4,5 bitcoin.

Ο Γκαλούμοφ, εξεταζόταν από τους καταδικασθέντες ως ύποπτος σε υπόθεση απάτης που αφορούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι ανακριτές συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2019, μετά από καταγγελία του Γκαλούμοφ ενώ ο ίδιος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Έραστ Γκαλούμοφ είναι οκονομολόγος και πολιτειολόγος, εκδότης των περιοδικών «Κόσμος και πολιτική» και «Μόσχα - Πεκίνο», μέλος του κοινωνικού συμβουλίου της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας και επίσης κατείχε τον βαθμό του έφεδρου συνταγματάρχη.

 

Πηγή: bitcoinnews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.