Ο Τσάρλι Μάνγκερ, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και μακροχρόνιος συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ, απoδοκίμασε χτες, Τετάρτη, τόσο την εκτοξευόμενη τιμή της μετοχής της Tesla όσο και την πρόσφατη φρενίτιδα για το bitcoin.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής, όπως αναφέρει το CNBC, ο Μάνγκερ ρωτήθηκε τι πιστεύει πως είναι χειρότερο να φτάσει το bitcoin τα $50.000 ή η Tesla στο $ 1 τρισεκατομμύριο. Ο ίδιος είπε: "Λοιπόν, έχω την ίδια δυσκολία με τον Σάμιουελ Τζόνσον όταν κάποτε είχε δεχτεί μια ανάλογη ερώτηση και είχε πει "Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο ο ψύλλος ή η ψείρα" και νιώθω τον ίδιο και για αυτή την επιλογή. Δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο".

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 743%, αν και αυτή τη στιγμή μειώθηκαν περίπου 3% για το 2021. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα περίπου 689 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Bitcoin ξεπέρασε τα $50.000 την περασμένη εβδομάδα αφού η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mάνγκερ ρωτήθηκε επίσης ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις τραπεζικές συναλλαγές, αν είναι το bitcoin ή τα ψηφιακά πορτοφόλια όπως το Apple Pay και το Square.

"Δεν νομίζω ότι ξέρω ποιο είναι το μέλλον των τραπεζών και δεν νομίζω ότι ξέρω πώς θα εξελιχθεί το σύστημα πληρωμών", είπε. "Νομίζω ότι μια σωστά διοικούμενη τράπεζα συμβάλλει σημαντικά σε μια πολιτισμένη κοινωνία και ότι οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου θέλουν να ελέγχουν το δικό τους τραπεζικό σύστημα και τα δικά τους χρήματα."

"Για αυτό δεν νομίζω ότι το bitcoin θα καταλήξει να γίνει μέσο συνναλλαγών για τον κόσμο. Είναι πολύ ευμετάβλητο. Και είναι πραγματικά ένα τεχνητό υποκατάστατο του χρυσού. Και αφού δεν αγοράζω ποτέ χρυσό, δεν αγοράζω ποτέ bitcoin. " Ο Mάνγκερ συνέστησε και στους άλλους να ακολουθήσουν την πρακτική του. Ο Μάνγκερ προειδοποίησε τους επενδυτές που είπε ότι παρασύρονται σε μια φούσκα συναλλαγών μέσω εφαρμογών όπως το Robinhood.

 

Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.