Βραχυπρόθεσμα, εάν το Bitcoin συνεχίσει να παραμένει πάνω από 50.600 δολάρια, το οποίο έχει μετατραπεί σε περιοχή στήριξης, η πιθανότητα ενός ράλι προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης στα 56.000 δολάρια αυξάνεται.

Τα τεχνικά σημεία στήριξης του Bitcoin στα 42.000 δολάρια κράτησαν και το κρυπτονόμισμα ανακάμπτει προς την ζώνη των 51.000 δολαρίων με την συνολική αποτίμηση να αυξάνεται στα 963 δισεκ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται στα 58.350 δολάρια.

Πίσω από την γρήγορη ανάκαμψη υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες

  1. Χαμηλά επιτόκια χρηματοδότησης
  2. Αγορά Bitcoin 170 εκατομμυρίων δολαρίων από την Square και
  3. Σταθεροποίηση της αγοράς spot.

Τα επιτόκια χρηματοδότησης των μελλοντικών συμβολαίων Bitcoin μειώνονται σημαντικά εξέλιξη που μειώνει τους καθοδικούς κινδύνους.

Σε μεγάλα χρηματιστηριακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Bybit και Bitfinex, το επιτόκιο χρηματοδότησης του Bitcoin έχει μειωθεί στο 0,01%.

Το ποσοστό χρηματοδότησης μελλοντικών συμβολαίων Bitcoin ήταν σταθερά πάνω από 0,1% καθ 'όλη τη διάρκεια του ράλι από τα 40.000 δολάρια έως στα 59.000 δολάρια.

Όταν το επιτόκιο χρηματοδότησης μελλοντικής εκπλήρωσης είναι υψηλό, αυτό σημαίνει ότι στην αγορά υπάρχουν αγοραστές με short θέσεις και το ράλι πιθανότατα θεωρείται υπερβολικό.

Αυτό δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο καθοδικής πίεσης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει γρήγορη πτώση της τιμής του Bitcoin σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με το επιτόκιο χρηματοδότησης στο 0,01% , ο κίνδυνος μιας μεγάλης διόρθωσης είναι σημαντικά χαμηλότερος και εάν ακολουθήσει μια νέα ανοδική τάση, το ράλι θα μπορούσε να είναι πιο βιώσιμο.

Όπως έχει αναλυθεί το τεχνικό σημείο αντίστασης για το Bitcoin είναι τα 62.000 δολάρια στα οποία δεν έχει φθάσει ποτέ.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Square μια μεγάλη εταιρία πληρωμών των ΗΠΑ αγόρασε Bitcoin αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων στις 8 Οκτωβρίου του 2020.

Τότε στελέχη της Square τόνιζαν «πιστεύουμε ότι το Βitcoin έχει τη δυνατότητα να είναι το νόμισμα του μέλλοντος.

Οι πρόσθετες αγορές Bitcoin από την Square έχει σημαντική σημασία επειδή δείχνει ότι η εταιρεία είναι σίγουρη για το Bitocoin μακροπρόθεσμα.

Η τιμή του Bitcoin είναι σημαντικά υψηλότερη από εκείνη που ήταν τον Αύγουστο του 2020, γεγονός που δείχνει ότι καθώς αυξάνεται η τιμή του, αυξάνεται επίσης η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι τιμές στην spot αγορά

Όταν η τιμή του Bitcoin διορθώνει, η τιμή του στις πλατφόρμες όπως Coinbase, ήταν πολύ χαμηλότερη από τα επίπεδα μελλοντικής εκπλήρωσης

Στις 23 Φεβρουαρίου, για παράδειγμα, το Bitcoin διαπραγματευόταν χαμηλότερα 600 δολάρια στο Coinbase όταν η τιμή ήταν κοντά στα 44.800 δολάρια στην spot αγορά.

Ορισμένοι αναλυτές του Bitcoin περίμεναν να διορθώσει στα 40.000 με 41.000 δολάρια αλλά η τιμή του Bitcoin έχει ανακάμψει πάνω από 50.000 δολάρια, εξέλιξη που μειώνει την πιθανότητα μιας γενικευμένης διόρθωσης.

Βραχυπρόθεσμα, εάν το Bitcoin συνεχίσει να παραμένει πάνω από 50.600 δολάρια, το οποίο έχει μετατραπεί σε περιοχή στήριξης, η πιθανότητα ενός ράλι προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης στα 56.000 δολαρίων αυξάνεται.

Τέλος, οι διορθώσεις που λαμβάνουν χώρα είναι απολύτως φυσιολογικές για έναν ανοδικό κύκλο στο Bitcoin, όπως έχει επισημάνει η Cointelegraph.

Στην πραγματικότητα, τέτοιες διορθώσεις σε μια ανοδική αγορά ήταν συνηθισμένες το 2017, η οποία είχε εννέα σημαντικές διορθώσεις μεταξύ 20-40%.

Ωστόσο, παρά αυτές τις επαναλαμβανόμενες «σοβαρές» διορθώσεις, η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 20 φορές από το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών τόσο το 2020 όσο και το 2021.

 

Πηγή: bankingnews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.