Το Bitcoin έχασε πάνω από το 14% της αξίας του την Τρίτη, μετά από ένα νέο «ράλι» ανόδου που το έφτασε στα 58.354 δολάρια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε αντίθεση με τον δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς δεν είναι οπαδός της εξερεύνησης του Άρη ή του Bitcoin. Ο γνωστός βαθύπλουτος επιβεβαίωσε αυτές τις απόψεις του μιλώντας στο Bloomberg, την Τρίτη.

Σε ότι αφορά το Bitcoin δήλωσε απαισιόδοξος προειδοποιώντας τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί με τα κρυπτονομίσματα εκτός αν, φυσικά, έχουν τόσα δισεκατομμύρια όσα ο Έλον Μασκ.

«Ο Έλον έχει πολλά χρήματα και είναι πολύ έξυπνος οπότε δεν ανησυχώ ότι το Bitcoin του θα ανεβεί ή θα πέσει τυχαία» είπε ο μεγιστάνας ενώ συζητούσε για τα πρόσφατα «ράλι» ανόδου του κρυπτονομίσματος τονίζοντας το πόσο εύκολα μπορεί να επηρεαστεί η αξία του από πράγματα όπως ένα απλό tweet του Μασκ.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπαίνουν σε αυτές τις "μανίες" αν και μπορεί να μην έχουν τόσα πολλά χρήματα. Επομένως δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το Bitcoin και η γενική μου άποψη είναι ότι αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Έλον, μάλλον θα έπρεπε να είστε έξω από αυτό» πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Παράλληλα τόνισε ότι η αλίευση του κρυπτονομίσματος καταναλώνει πάρα πολύ ενέργεια και τείνει να «προωθεί» μη αναστρέψιμες ανώνυμες συναλλαγές.

 

Πηγή: sputniknews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.