Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala απευθύνει έκκληση στις ρυθμιστικές αρχές της χώρας του να απαγορεύσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις των κρυπτονομισμάτων

O «Γουόρεν Μπάφετ της Ασίας», κατά κόσμον Rakesh Jhunjhunwala, δηλώνει κατηγορηματικά πως πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία κρυπτονομίσματων όπως το bitcoin, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο κλάδο παγίδα, στην οποία μάλιστα, δεν σκοπεύει να πέσει.

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, σε συνέντευξή του στο CNBC, απευθύνει έκκληση στις ρυθμιστικές αρχές της χώρας του να απαγορεύσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις των κρυπτονομισμάτων.

Ο Jhunjhunwala δήλωσε, επίσης, πως εν μέσω της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας του νέου κορονοϊού, η Ινδία θα σημειώσει ανάκαμψη 11% το 2022, καθώς βιώνει την αποδρομή της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η τελευταία καμπάνια για το bitcoin στο twitter, διπλασιάζει την τιμή του στα 100.000 δολάρια. Σύμφωνα με το MarketWatch, τα hashtag της καμπάνιας είναι #LaserEyes και #LaserRayUntil100K, και σε αυτή έχουν προσχωρήσει γνωστοί οπαδοί του bitcoin, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, και ο επενδυτής Τάιλερ Βίνκεβλος.

Με την υποστήριξη μεγάλων θεσμικών, το bitcoin κατάφερε φέτος να σημειώσει σημαντική άνοδο, καθώς σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου βρέθηκε εκ νέου πάνω από το όριο των 50.000 δολαρίων, μετά την ανακοίνωση της Square ότι προχωρά σε αγορά του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, ύψους 170 εκατ. δολαρίων. Η τιμή του Bitcoin έφτασε μάλιστα στιγμιαία και στις 51.361 δολάρια, πριν υπαναχωρήσει σε επίπεδα λίγο πάνω από τις 50.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 7%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται διεθνή δημοσιεύματα, οι Ινδοί εξετάζουν αφενός τη δημιουργία ενός δικού τους ψηφιακού νομίσματος, παρόμοιο με αυτό της Κίνας και αφετέρου την απαγόρευση όλων των αλλοδαπών κρυπτονομισμάτων.

Η χώρα θέσπισε πρόσφατα μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και ανάπτυξης υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων, τομείς τους οποίους, άλλωστε, στοχεύει να στηρίξει με 11 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο θα αντλήσει από την αγορά ομολόγων.


Πηγή: imerisia.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.