Ανέκαμψε η τιμή του bitcoin την Τετάρτη, ξεπερνώντας εκ νέου το όριο των 50.000 δολαρίων καθώς η Square ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, το bitcoin σημειώνει άνοδο 7,5% στα 50.683 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Προηγουμένως, το κρυπτονόμισμα βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 51.369 δολάρια.

Άλλα κρυπτονομίσματα έλαβαν επίσης ώθηση από την άνοδο του bitcoin, με το ether και το XRP να σημειώνουν άνοδο 11,3% και 7,4% αντίστοιχα.

Την Τρίτη, η Square ανακοίνωσε ότι αγόρασε 3.318 bitcoin με μέση τιμή περίπου στα 51.235 δολάρια. Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Twitter Jack Dorsey, ανακοίνωσε ότι το bitcoin αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 5% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Square επενδύει σε bitcoin, καθώς η εταιρεία είχε αγοράσει πέρυσι bitcoin αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Dorsey είναι ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του bitcoin, έχοντας εκφράσει παλιότερα την πεποίθηση ότι θα γίνει τελικά το "ενιαίο νόμισμα" του διαδικτύου.

Το bitcoin είχε μια δύσκολη αρχή μέσα στην εβδομάδα, καθώς είχε υποχωρήσει από το υψηλό της Κυριακής των 58.356 δολ. στα 45.501 δολ. την Τρίτη.

Το Bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο άνω του 70% από την αρχή του 2021 και πάνω από 400% τους τελευταίους 12 μήνες.

Το bitcoin πήρε ώθηση και από τα υποστηρικτικά σχόλια από την Cathie Wood της Ark Investment Management. Η Wood, επικεφαλής της Ark, παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι "είναι πολύ θετική για το Bitcoin και χαρούμενη που βλέπει μια υγιή διόρθωση".

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, χαρακτήρισε το bitcoin ως "εξαιρετικά αναποτελεσματικό" μέσο πληρωμής και προειδοποίησε για τη χρήση του σε παράνομες δραστηριότητες.

Εν τω μεταξύ, ο Έλον Μασκ, γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της Tesla, δήλωσε μέσα στο σαββατοκύριακο μέσω twitter ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων "φαίνεται υψηλή". Η δήλωσή του ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια Bitcoin.

"Το bitcoin μπορεί να ανέβει και να πέσει απλώς και μόνο με βάση τη (σ.μ. επενδυτική) τρέλα ή ανάλογα με τις τάσεις και δεν έχω τρόπο να προβλέψω πώς θα κινηθεί", είχε δηλώσει από τη μεριά του ο Μπιλ Γκέιτς σε πρόσφατη συνέντευξη.


Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.