Η Square Inc., μια εταιρεία που παρέχει οικονομικές υπηρεσίες (πληρωμές κλπ) και εδρεύει στο San Fransisco, αποκάλυψε χθες ότι πριν λίγο καιρό αγόρασε 3,318 Bitcoin αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Square, που ιδρύθηκε το 2009 από τον συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, (το 24,4% της εταιρείας εξακολουθεί να ανήκει στον Dorsey), παρουσίασε χθες την έκθεση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και ανέφερε ότι η πρόσφατη αγορά Βitcoin είναι η δεύτερη της εταιρείας, αφού έχει ήδη αγοράσει cryptocurrency αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων πριν μερικούς μήνες.

Σε συνδυασμό, αντιπροσώπευαν το 5% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2020.

“Η επένδυση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Square για το Βitcoin και η εταιρεία σχεδιάζει να αξιολογεί τη συνολική της επένδυση σε Bitcoin με τον ίδιο τρόπο που αξιολογεί άλλες επενδύσεις, σε συνεχή βάση“, δήλωσε η εταιρεία στην έκθεση κερδών της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jack Dorsey, είναι επίσης υποστηρικτής του ψηφιακού νομίσματος.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η Square είδε τα έσοδά της να υπερδιπλασιάζονται, φτάνοντας τα 3,16 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς για έσοδα 3,10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αυξημένα έσοδα της Square Inc. βασίστηκαν κυρίως σε seller business και στο Cash App. Το Cash App επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν peer-to-peer πληρωμές, καθώς και να κάνουν συναλλαγές με Bitcoin κλπ.

Η Square αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες αγόρασαν ή πούλησαν Bitcoin μέσω του Cash App το 2020. Η εταιρεία δήλωσε στους μετόχους σε μια επιστολή ότι:

“Τα έσοδα από το Bitcoin και το μικτό κέρδος επωφελήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης των πελατών, καθώς και από μια σημαντική ετήσια αύξηση της τιμής αγοράς του Bitcoin“.

Η πρόσφατη αγορά Bitcoin μεγάλης αξίας από την Square, επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για το cryptocurrency. Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στο Bitcoin ή σε άλλα cryptocurrencies. Πριν λίγες ημέρες, ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ανέφερε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συνιδρυτής της Square Inc, Jack Dorsey, είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Bitcoin. Έχει εκφραστεί πολλές φορές υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων, αφού όπως λέει: “παρέχουν μια ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότεροι άνθρωποι πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα“.

 

Πηγή: secnews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.