Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας πρέπει να απαγορεύσουν κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Ο επενδυτής, που έχει χαρακτηριστεί ως ο Warren Buffett της Ινδίας, δήλωσε ότι "δεν θα αγοράσει ποτέ του bitcoin".

Σημειώνεται πως το bitcoin έχει σημειώσει ράλι το 2021 έχοντας καταγράψει άνοδο άνω του 90% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Τα ισχυρά κέρδη οφείλονται εν μέρει στην "υιοθέτηση" του bitcoin από μεγάλους επενδυτές και εταιρείες, όπως η Tesla του Elon Musk και την Τράπεζα της Νέας Υόρκης Mellon.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας δεν έχουν ακόμη αποφασίσει σχετικά με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, αλλά υπάρχει ευρεία εικασία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει όλα τα κρυπτονομίσματα και να λανσάρει το δικό της επίσημο ψηφιακό νόμισμα.

"Νομίζω ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να μπουν και να απαγορεύσουν το bitcoin", δήλωσε ο επενδυτής που είναι συνεργάτης στην εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Rare Enterprises. "Και θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ψηφιακή ρουπία", πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις προοπτικές για τη χώρα, ήταν αισιόδοξος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ινδία θα σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη, επικαλούμενος τις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση στον πρόσφατο προϋπολογισμό.

Κατά την πρόσφατη ανακοίνωση του προϋπολογισμού, η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman ανακοίνωσε σχέδια για ενίσχυση των επενδύσεων και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα για την υποστήριξη της οικονομίας της Ινδίας μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι η Ινδία θα χρειαστεί να δανειστεί 800 δισεκατομμύρια ρουπίες (10,96 δισεκατομμύρια δολάρια) τους επόμενους δύο μήνες από την αγορά ομολόγων.

Ο δισεκατομμυριούχος προέβλεψε ότι η Ινδία θα σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο έτος καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία. "Νομίζω ότι η Ινδία βρίσκεται στην τελευταία φάση του κορονοϊού", είπε, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η χώρα να δει ανάκαμψη μεταξύ 10% έως 11% τον επόμενο χρόνο.


Πηγή: capital.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.