Τον κώδωνα του κινδύνου για το Bitcoin κρούει για μία ακόμη φορά η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, την ώρα που η τιμή του συνεχίζει να καταγράφει μεγάλες αυξομειώσεις μετά τα συνεχή ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

Kάτω από το φράγμα των 50.000 βρέθηκε βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου το Bitcoin, με την αξία του να υποχωρεί κατά 11,21% και να ανέρχεται στις 49.847,49 δολάρια.


Το εύρος διακύμανσης της τιμής του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος άγγιξε σχεδόν τις 10.000 δολάρια μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ η τιμή του απέχει πλέον μακράς από το απόλυτο ρεκόρ των 58.000 δολαρίων που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

Η υποχώρησή του συμπαρέσυρε και το Ethereum, που είδε την αξία του να καταγράφει απώλειες που υπερβαίνουν το 13% και να ανέρχεται στα 1.631,72 δολάρια, σημαντικά χαμηλότερα από το φράγμα των 2.000 δολαρίων που επίσης έσπασε την περασμένη εβδομάδα.

«Καμπανάκι» από τη Γέλεν

Οι μεγάλες αυτές διακυμάνσεις σημειώνονται την ώρα που στις ΗΠΑ η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι το Bitcoin συνιστά κίνδυνο για τους επενδυτές και το ευρύ κοινό, τονίζοντας ότι παρά τα ρεκόρ που σπάει διαρκώς τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα και τη σταθερότητά του.

«Δεν νομίζω ότι χρησιμοποιείται ως μηχανισμός συναλλαγών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε αναλυτή του CNBC. «Στο βαθμό που χρησιμοποιείται φοβάμαι ότι συχνά είναι για παράνομες χρηματοδοτήσεις», συμπλήρωσε με νόημα.

«Αποτελεί ένα άκρως αναποτελεσματικό μέσο διεκπεραίωσης των συναλλαγών και ο βαθμός ενέργειας που καταναλώνεται στη διαδικασία αυτών των συναλλαγών είναι εξωφρενικός», υπογράμμισε, εκφράζοντας φόβους για τις απώλειες που μπορεί να έχουν οι επενδυτές.

Η Τζάνετ Γέλεν δεν παρέλειψε τέλος να αφήσει αιχμές και για το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν οι συναλλαγές σε Bitcoin, προσθέτοντας τη φωνή της σε αυτές που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα για τον μη οικολογικό χαρακτήρα του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο.

 

Πηγή: imerisia.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.