Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι δε σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα

«Απεταξάμην το Bitcoin και όλα τα αντίστοιχα κρυπτονομίσματα αυτού»... Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι δε σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, αλλά ούτε και θα λαμβάνει δωρεές σε Bitcoin, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, μητροπολίτης του Βολοκολάμσκ Ιλαρίων (κατά κόσμο Αλφέγεφ).

«Νομίζω, ότι μάλλον δεν θα δεχόμαστε δωρεές σε Bitcoin, και είναι αμφίβολο αν θα δημιουργήσουμε το δικό μας νόμισμα. Τηλεφωνικά όμως, νομίζω, ότι μπορούν να γίνουν δωρεές για τον ναό» δήλωσε ο μητροπολίτης κατά την διάρκεια ζωντανής εκπομπής η οποία μεταδίδονταν από το YouTube και τον ιστότοπο Jesus-portal.ru. Αυτή ήταν η απάντηση σε ερώτηση τηλεθεατή αν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται δωρεές σε Bitcoin και αν προτίθεται να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι πολλοί ναοί διαθέτουν τους δικούς τους ιστότοπους μέσω των οποίων μπορεί να γίνουν δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

 

Πηγή: skai.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.