Τρενάκι του τρόμου θυμίζουν τα κρυπτονομίσματα με διακυμάνσεις που ξεπερνούν το 50% μέσα σε λίγα λεπτά. Από τις 16:00 και για 30 λεπτά τα περισσότερα κρυπτονομίσματα βούτηξαν στο χάος.

Το Ethereum βούτηξε στις 16:05 από τα 1.500 στα 1.080 ευρώ μέσα σε διάστημα 30 λεπτών ενώ τώρα διαπραγματεύεται στα 1.450 ευρώ. Το ίδιο συνέβη σε πολλά κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin τώρα κάνει πράξεις στα 44.600 ευρώ ενώ νωρίτερα βρέθηκε στα 39.333 ευρώ.

Το Polcadot έφτασε να κάνει πράξεις στα 22 ευρώ από τα 32 ευρώ το πρωί. Τώρα κάνει πράξεις στα 28 ευρώ. Το Cardano από τα 0,88 ευρώ στις 10:00, έκανε πράξεις στα 0,6784 στις 16:30 το απόγευμα. Τώρα κάνει πάλι πράξεις στα 0,88 ευρώ.

Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν πολλές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων απο τις 4 εως τις 4,30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα έγινε γνωστό οτι η Tesla έχει κερδίσει περίπου 1 δισ. δολάρια από την επένδυσή της σε bitcoin, σύμφωνα με τον Daniel Ives, αναλυτή της Wedbush Securities.

Η εταιρεία «βρίσκεται σε τροχιά για να έχει περισσότερα κέρδη από τις επενδύσεις της σε bitcoin από την πώληση αυτοκινήτων EV (ηλεκτρικών οχημάτων) σε όλο το 2020», εκτιμά ο Ives.

Αγορά 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων για «περισσότερη ευελιξία και περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετρητών».

Η αγορά πραγματοποιήθηκε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, είπε η εταιρεία χωρίς να αποκαλύψει πότε ή σε ποια τιμή αγόρασε το bitcoin.

Δεν είναι σαφές εάν η Tesla έχει πουλήσει κάποιο από τα bitcoin ακόμα.

Το ράλι του bitcoin

Το bitcoin έχει σημειώσει ένα τεράστιο ράλι φέτος, αγγίζοντας νέα ρεκόρ τακτικά.
Η αγοραία αξία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, ενώ το κρυπτογράφηση αυξήθηκε κατά 94% σε ετήσια βάση.

Ο Ives δεν εξήγησε πώς έφτασε σε αυτόν τον υπολογισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε από το υψηλό της ημέρας στα 34.793,45 δολ. στις 31 Ιανουαρίου σε υψηλό της ημέρας των 57.487,03 δολαρίων στις 20 Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι μια αύξηση περίπου 65%, η οποία θα απέδωσε κέρδος στην επένδυση bitcoin της Tesla ύψους περίπου 975 εκατ. δολαρίων.

Με βάση το υψηλό της ημέρας της Δευτέρας, 58.332,36 δολ., το κέρδος αυτό θα ήταν πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Η τάση του Musk

«Ενώ η επένδυση στο bitcoin είναι μια παράσταση για την Tesla, ήταν σαφώς μια καλή αρχική επένδυση και μια τάση που αναμένουμε ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο για άλλες δημόσιες εταιρείες τους επόμενους 12 έως 18 μήνες», δήλωσε ο Ives.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk είναι υποστηρικτής των ψηφιακών νομισμάτων.

Πρόσφατα είπε ότι το bitcoin είναι «απλώς μια λιγότερο ανόητη μορφή ρευστότητας από τα μετρητά».

Ωστόσο, έγραψε επίσης το Σάββατο ότι η τιμή του bitcoin και ενός άλλου ψηφιακού νομίσματος, του ethereum, φαίνεται «υψηλή».


Πηγή: mononews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.