Το Bitcoin υποχώρησε απότομα τη Δευτέρα 22/2 μετά την άνοδο ρεκόρ στα 58.354 δολάρια μία μέρα νωρίτερα, καθώς οι πωλήσεις μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια περιορίζουν την επενδυτική όρεξη για ρίσκο.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε επίπεδα ρεκόρ, με σχεδόν διπλασιασμό των τιμών από έτος σε έτος. Μάλιστα, πέτυχε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων την Παρασκευή 19/2.

Τα κέρδη του Bitcoin τροφοδοτήθηκαν από ενδείξεις ότι αποκτά αποδοχή μεταξύ των βασικών επενδυτών και εταιρειών, από την Tesla Inc και την Mastercard Inc έως την BNY Mellon.

Μειώθηκε έως και 6% τη Δευτέρα 22/2 και διαπραγματεύτηκε τελευταία 4,4% στα 54.941 $. Ο ανταγωνιστής κρυπτογράφησης ethereum υποχώρησε 7% στα 1.798 δολάρια αφού έφτασε επίσης στο ρεκόρ το Σάββατο

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η κίνηση ήταν σε μεγάλο βαθμό τεχνική και δεν συνδέεται με κάποιον συγκεκριμένο καταλύτη ειδήσεων.

«Επιτέλους είδαμε κάποια ορμή να συγκεντρώνεται το σαββατοκύριακο, αλλά δεν ήταν βιώσιμο», δήλωσε ο Joseph Edwards της Enigma Securities, μεσίτης κρυπτονομισμάτων στο Λονδίνο.

«Τείνουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα μιας εβδομάδας κάτω και μια μικρή διόρθωση έρχεται από αυτό, αν και δεν έχει καθόλου αμβλύ τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές».

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε το Σάββατο πως οι τιμές του Bitcoin και του ανταγωνιστικού ether κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

 

Πηγή: reporter.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.